kudtmlogo

новости и настани

Вести
nikolatrajkovski

Годишен концерт 2022 година

Секоја година на нашиот ревијален годишен концерт се доделуваат признанија на наши истакнати членови кои претставуваат наш начин да им се заблагодариме на истите, и

Read More »
Вести
nikolatrajkovski

Преспански јаболкобер 2022

Манифестацијата „Преспански јаболкобер 2022″ денеска официјално заврши со доделување на признанија меѓу кои ќе ги споменеме: – Признание за афирмација на Ресен и Преспа преку

Read More »
Вести
nikolatrajkovski

Започна проектот „Дигитална збирка на КУД Таше Милошевски, Ресен“

Започнуваме со реализација на проект за дигитализација на постановките „Посеље”, „Малешевка” и „Радовишки собор”, со авторот Јовица Блажевски, поддржан од Министерството за култура на Република

Read More »
Skip to content