kudtmlogo

Годишен концерт 2022 година

Секоја година на нашиот ревијален годишен концерт се доделуваат признанија на наши истакнати членови кои претставуваат наш начин да им се заблагодариме на истите, и воедно да бидат стимул за сите помлади продолжат во мисијата за негување на македонскиот фолклор.

За изминатата 2021/2022 година, највозрасниот меѓу нас Васко Андреевски, во име на „Културно Уметничко Друштво – Таше Милошевски“ ги додели следните плакети на:

– Сара Мицевска и Јована Марковска за најистакнати играорки кои се долги години во фолклорот и истовремено како асистенти/учители на помладите генерации, го пренесуваа своето играорско искуство.

– Живе Андоновски за неговите јубилејни 15 години како раководител на оркестарот, и човек кој макотрпно работи низ сите години со сите нови музичари.

– Љупчо Пецалевски за неговите јубилејни 20 години успешно менаџирање и претседателствување со ансамблот.

поврзани артикли

Преспански јаболкобер 2022

Манифестацијата „Преспански јаболкобер 2022″ денеска официјално заврши со доделување на признанија меѓу кои ќе ги споменеме: – Признание за афирмација на Ресен и Преспа преку

Види повеќе

Започна проектот „Дигитална збирка на КУД Таше Милошевски, Ресен“

Започнуваме со реализација на проект за дигитализација на постановките „Посеље”, „Малешевка” и „Радовишки собор”, со авторот Јовица Блажевски, поддржан од Министерството за култура на Република

Види повеќе
Skip to content