kudtmlogo

Преспански јаболкобер 2022

Манифестацијата „Преспански јаболкобер 2022″ денеска официјално заврши со доделување на признанија меѓу кои ќе ги споменеме:

– Признание за афирмација на Ресен и Преспа преку фолклорот, преку традиционалните песни и ора, добитник на многу награди и признанија не само во Македонија туку и надвор од нејзините граници – брендот на Ресен и Преспа ,,КУД Таше Милошевски”.

– Признание за придонес и залагање за продолжување на традицијата на фолклорот меѓу младите во Ресен, човекот кој што неуморно со децении со душа и срце ги создава кореографиите и ја пренесува традицијата, Васко Андреевски.

КУД Таше Милошевски на сите земјоделци им посакува среќна и бериќетна берба.

поврзани артикли

Годишен концерт 2022 година

Секоја година на нашиот ревијален годишен концерт се доделуваат признанија на наши истакнати членови кои претставуваат наш начин да им се заблагодариме на истите, и

Види повеќе

Започна проектот „Дигитална збирка на КУД Таше Милошевски, Ресен“

Започнуваме со реализација на проект за дигитализација на постановките „Посеље”, „Малешевка” и „Радовишки собор”, со авторот Јовица Блажевски, поддржан од Министерството за култура на Република

Види повеќе
Skip to content